Борче Талевски: Најподготвен сум за спектаклот на ИСФА во Битола!

televski-dimitrov-plakat-isfa

Борче Талевски во сабота (3 декември) вечерта на ИСФА настанот во ММА во Битола ќе се сретне Делчо Димитров од Бугарија во средна категорија.

Битолчанецот  Талевски вели дека ништо не знае за неговиот протовник од Бугарија, но продложува со напорни тренинзи чекајќи ја борбата.

„Тренираме секој ден. Можам да кажам дека за овој турнир сум најподготвен. Со екипата работиме напроно, како на физички така и на психички план. Разбработуваме добри тактички елементи кои ќе ги демонстрираме пред битолската публика. Тоа ќе биде добар спектакл“, изјави Талевски.

Исто така во сабота се одржува и Европското првенство на ИСФА во граплинг – но ги и ММА за аматери.

plakat-bitola-isfa-plav

ИСФА – Битола:

лесна

Филип Божиновски (Македонија) – Илија Иварлак (Романија)

Златко Петровски (Македонија) – Тоен Нгујен (Бугарија)

бантам

Теодор Буколов (Бугарија) – Даниел „Тигар“ Неделков (Бугарија)

средна

Борче Талевски (Македонија) – Делчо Димитров (Бугарија)

Веселин Вучев (Бугарија) – Тони Маркулев (Бугарија)

велтер

Виктор Александров (Бугарија) – Владислав Генов (Бугарија)

Живко Стоименов (Бугарија) – Блажо Дардов (Македонија)

Станислав Енчев (Бугарија) – Данијел Арангеловиќ (Србија)

леснотешка

Димитар Димитров (Бугарија) – Андерс Ериксон (Шведска)

Игор Лазарески (Македонија) – Петур Петров (Бугарија)

перолесна – борба за европската титула на ИСФА

Ристо Димитров (Македонија) – Амел Шабановиќ (Црна Гора)

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО