Борачките на „7 Мај“ отпатуваа на турнир во Германија

691

Борачките на „7 Мај“ отпатуваа за Германија каде што во сабота ќе учествуваат на „15. Оффене интернационале Баден-Винтербергише мајстершафт 2022″  во градот Ален, на покана на Претседателката на женската боречка федерација на државата Баден Виртемберг.

Боите на „7 Мај“ ќе ги бранат: Барбара Стојкоска, Елена Дејкоска, Тамара Цветкоска и Ангела Трајкоска.

Благодарение на компанијата за обезбедување Топ поинт секјурити од  Штутгарт на господинот Дејан Спиркоски која ги покрива трошоците за престој  во Германија девојките ќе настапат на овој турнир.