Погледнете го првиот спаринг на Конор Мек Грегор по повредата (ФОТО)

227

Конор Мек Грегор се врати на спаринг по речиси една година. Големата ѕвезда на УФЦ на Инстаграм објави фотографии од првата спаринг борба откако минатиот јули се повреди на третиот меч против Дастин Пориер.

Ирецот во таа борба на крајот од првата рунда ја скрши ногата. Но, се чини дека ги издржа најтешките моменти во кариерата и наскоро ќе се врати во акција.

Од фотографиите може да се заклучи дека ногата на Конор може да го издржи товарот како и наглите движења при спаринг.

Но, ова е сепак шпекулација, бидејќи не се знае колкав бил интензитетот на спаринг борбата. Но, може да се забележи дека Мек Грегор моментално работи само на својот бокс.

Можеби ќе помине некое време пред Ирецот да започне со боречки вежби, но познавањето на него наскоро би можело да објави фотографија од ММА спаринг.