Бивш пратеник стана преседател на Светската таеквондо централа

Светскиот таеквондо централа (KUKKIWON/КУККИВОН) има нов претседател. На чело на организацијата беше Ли Донг Суп по Генералното обрание во Сеул. Го заменува д-р Јонг Вон Чо.

Ли Донг Суп е мајстор 9-ти дан. Тој е поранешен член на корејскиот Парламент, во кој исто така беше претседател на Асоцијацијата за поддршка на таеквондо во светот на Парламентот, како и член на Националното собрание на Република Кореја. Во април 2020 година тој беше избран и за почесен претседател на Професионалната таеквондо федерација (WPTF).

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО