Бивол за Бетербиев: Нема да му се јавувам и да го предизвикувам

Рускиот боксер Дмитри Бивол зборува за можна борба со неговиот сонародник Артур Бетербиев.

„Тоа е повеќе организациски момент. Одамна знам дека тој ја сака оваа борба и јас ја сакам, но сега да му кажам што било, да зборувам за него, искерено, да му се јавам е бесмислено.

Затоа што, без разлика како се предизвикуваме, без личност и некоја организација која сака да ја купи оваа борба и да ја организира, ние само ќе продолжиме да се предизвикуваме еден со друг. Мора да има некаква организација“, изјави Бивол за Јутјуб каналот Ушатајка.

Потсетуваме дека Бивол беше прогласен за боксер на годината од страна на магазинот Ринг. Во борбата за оваа награда тој ги победи шампионот на ВБЦ и ВБА во супер мува категорија, Кенширо Тераџи, неприкосновената светска шампионка во бантам категорија, Наоја Инуе и поранешниот носител на титулата на ВБЦ во супер мува категорија, Џеси Родригез.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО