Бетербиев не пропаѓа затоа што не пие и не излегува од дома

Џон Скали, член на стручниот штаб на светскиот шампион во бокс во полутешка категорија (до 79,4 кг) Артур Бетербиев (19-0, 19 КО), зборува за спортската долговечност на неговиот штитеник.

„Кога размислувате за годините на Артур, сфаќате дека борците не траат вечно. Времето ќе почне да оди напред, нели?

Обично човек на негова возраст почнува да пропаѓа, но Артур е единствен. Има посебен пристап, не пие и не се дружи. Единственото место каде што го поминува времето е дома. Тој се посвети на тренинзите, а во ова е како Бернард Хопкинс. Бернард ќе се бори додека не наполни 49-50 години“, рече Скали за ТВ Пробокс.

Потсетуваме, Бетербиев на 20 август ќе има задолжителна одбрана на титулата против Британецот Калум Смит (29-1, 21 КО).

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО