Балканец најдобар клуб Меѓународниот турнир „Победник” во Белград

Балканец викендов беше прогласен за најдобар клуб на Меѓународниот турнир „Победник” во Белград, Србија, на кој учествуваа преку 200 борачи од 31 клуб од 8 држави.

Балканец настапи со 15 борачи од кои 14 борачи се закитија со медали.

Резултати:

Борачи 10-11 години
41 кг Лука Ананиев – златен медал

Борачи 12-13 години
44 кг Никола Гицев – сребрен
70 кг Зоран Шоров – златен
45 кг Бојана Ковачева – златен
55 кг Викторија Ѓурова – петто место

Борачи 14-15 години
48 кг Леон Манов – бронзен
85 кг Јован Стефанов – златен
65 кг Мелани Митевска – златен

Борачи 16-17 години
60 кг Јован Атанасов – сребрен
60 кг Стојанче Стојков – бронзен
65 кг Стефан Стојков – сребрен
71 кг Дамјан Смилков – бронзен
92 кг Андреј Трајчов – златен
57 кг Марија Цветанова – сребрен
62 кг Анабела Данилова – сребрен

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО