Бадр Хари со повик до Глори да ги обнови настаните

159

Бадр Хари чека да се врати на рингот. Мароканската легенда го повика Глори да ги продолжи своите настани, кои беа прекинати заради кризата со коронавирусот.

Во последните месеци, видовме борбени организации кои почнаа со обновување на настаните, а Хари сака и Глори да го направи истото. Неодамна беше обелоденето дека организацијата доживува сериозни финансиски проблеми и оваа стагнација не им помага.

35-годишниот ветеран се подготвуваше за борба со Бенџамин Адегбај кон крајот на јуни, но настанот беше откажан. Од Глори сè уште нема индикации дека сакаат да се вратат во игра, а Хари е нетрпелив. На својот профил на социјалните мрежи „Лошото момче“ изјави дека борците покажале подготвеност за битки во последните месеци и време е да се вратат во рингот.

„Како борци покажавме дека сме конкурентни и подготвени, и покрај сериозните ограничувања поврзани со глобалната криза на Ковид-19. Светот на спортот е оживеан низ целиот свет, покажувајќи силен капацитет за прилагодување и прилагодување во овој конкретен случај.

Денес, најдобрата кик бокс организација во светот треба да го реши овој важен предизвик со истражување на иновативни модели. Идеално време е да покажеме дека сме најдобри во и надвор од рингот. Да се ​​бориме и да го заслужиме патот до славата“, напиша Бадр Хари.

Бадр е во серија од два последователни порази со ТКО од Рико Верховен. Тие последен пат се бореа на крајот на минатата година во Холандија. Хари успеа двапати да го сруши шампионот, но повторно се повреди и загуби.

https://www.instagram.com/p/CDGKJ3aFLz6/?utm_source=ig_embed