Бадр Хари: Ќе победи тој, којшто се труди најмногу

Легендата Бадр Хари продолжува да работи напорно и остри. Се очекува да велезево рингот кон крајот на годината и најверојатно ќе се сретне со Рико Верховен кој веќе изрази подготвеност за борба во декември.

Хари се уште нема победа во Глори, но неговата слава му обезбединов договор за 6 битки со најголемата кик бокс организација.

„Бед Бој“ сигурно ќе сака борба со Верховен кој пред неколку години го победи со ТКО, а Хари се заколна дека ќе му се реваншира. Легендарниот борец работи неуморно за да ја исполни заклетвата и категоричен е дека ќе победи оној кој најмногу се труди од сите во категоријата.

„Математиката понекогаш е едноставна дисциплина. Ако најталентираниот борец е се труди најмногу од сите во категоријата, победата е единствената опција“.

Хари има 106 победи, од кои 92 се нокаут, а само 13 порази.

https://www.instagram.com/p/ByNq9wHo4QF/?utm_source=ig_embed
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО