Андреј Басаров и Бесарт Мемети ќе се борат за злато, а Или Билјали освои бронза на Медитеранското карате првенство

Македонските репрезентативци засега обезбедија две финалиња и една бронза на Медитеранското карате првенство во Радес, Тунис.

За златен медал ќе се борат Бесрат Мемети (-55 кг) против Ихеб Ферчичи (Тунис) и Андреј Басаров (+76 кг) со Јусуф Јериди (Тунис), Или Билјали (-68 кг) во борбата за финалето загуби од Муита Мохамед Берича од Тунис 0-1, за бронзениот медал славеше против Стефан Милуновиќ од Србија 3-1.

Македонија ќе настапи со 22 каратисти и 26 натпреварувачки влезови.

Кумите тимот за јуниори ќе освои најмалку бронза, за влез финале ќе се бори против победникот од Мароко-Тунис.

За Македонија ќе настапат:

Кадети
-47 кг Мартина Петреска
-63 кг Фисник Шаќири
-70 кг Блертон Сулемани

Јуниори
Данка Стојкова кати

-55 кг Бесарт Мемети – Ихеб Ферчичи (Тунис) финале
-61 кг Недим Шаќири
-68 кг Матеј Белистојаноски

-68 кг Или Билјали – Муита Мохамед Берича 0-1 полуфинале
За бронза
-68 кг Или Билјали –Стефан Милуновиќ од Србија 3-1

+76 кг Андреј Басаров – Јусуф Јериди (Тунис) финале

-59 кг Сара Цикуш
-59 кг Тамара Ѓурчиноска
-66 кг Ера Коџа

Кумите тим јуниори (Басаров, Белистојаноски, Билјали, Мемети, Шаќири)
Кумите тим јуниорки (Ѓурчиновска, Цикуш, Коџа)

Сениори
-61 кг Викторија Јовановска
-61 кг Симона Заборска
-61 кг Јована Мицовска
-68 кг Ангела Мојсовска
+68 кг Бојана Манева

-67 кг Давид Петков
-75 кг Петар Заборски
-75 кг Мурсел Мисини
-84 кг Петар Спасеновски
+84 кг Сетфан Стојановиќ

Кумите тим сениорки (Јовановска, Манева, Мојсовска; Заборска)
Кумите тим сениори (Мисини, Петков, Спасеновски, Стојановиќ, Заборски)

Настапуваат 19 држави со 447 каратисти, односно 484 натпреварувачки влезови.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО