Андреа Нисева повторно е балкански шампион

Штипскиот тенк Андреј Нисева повторно е балкански шампион во категоријата до 54 кг во У-15. Нисева извојува три победи на Балканското првенство во Серес, Грција.

За жал, и овој пат ќе констатираме дека титулата е за Бугарија а не за Македонија, а борачите на Олимпија ќе бидат горди.

Нисева во првата борба победи 13-0 против натурализираната Србинка од Унгарија Хаби Ор, а второто коло славеш 10-0 против Ангелова од Бугарија. Во финалето славеше против Флоцеа Валерна од Романија со 3-1.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО