Алварез: Поразот Кероне многу ме збесна

eddie-alvarez

Откако долго време имаше проблеми со Белатор, Еди Алварез се откачи од организацијата и направи своето деби во UFC против Доналд Кероне. Сепак, поранешниот шампион забележа пораз со судиски одлука, која што уште не може да ја соџвака, но призна дека е убаво да се губи од време на време .

„Не можам да се справам со овој пораз. Го „тепам“ времето, мислејќи дека лесно ќе може да се справам со евентуален пораз. Според мене, добро е од време на време да губиш. Толку не ме интересираа победите додека не загуби меч. Убаво е да се сетиш на тоа чувство, за да го разгорам огнот во мене. Бев многу бесен кога изгубив. Сепак, за следниот меч ќе имам многу повеќе мотивација и многу повеќе желба за борба“, изјави Алварез.”

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО