Во топ 20 по категории нема македонски борач

Руските борачи доминираат на најновата ранг-листа на Обединетото светско борење во слободен стил. Во пет категори од вкупно осум тие се на водечките позиции.

По едно прворангирано место им припаднаа на: Северна Кореа, Азербејџан и Турција. Во водечките тројки доминираат борачите на Русија, Иран, Турција, Монголија, Северна Кореа, Азербејџан…

Во топ 20 во категориите не се најде ниту еден македонски борач.

khetik_tsabolov_rus
Кетик Цаболов – Русија

 

57 кг

1.Јин Хак Јонг (С. Кореа)

2.Ил Кјонг Јанг (С. Кореа)

3.Владимир Кинчегашвили (Грузија)

 

61 кг

1.Хаји Алиев (Азербејџан)

2.Маусд Есмаилпур (Иран)

Абдулрашид Садулаев - Русија
Абдулрашид Садулаев – Русија

3.Охир Ниам Енкасикан (Монголија)

 

65 кг

1.Сослан Рамонов (Русија)

2.Саед Ахмад Мохамади (Иран)

3.Мандакнаран Ганзориг (Монголија)

 

70 кг

1.Кетик Цаболов (Русија)

2.Јакуп гор (Турција)

3.Али Шабанов (Белорусија)

 

74 кг

1.Денис Царгуш (Русија)

2.Сосуке Такатани (Јапонија)

3.Џордан Буроугш

 

86 кг

1.Абдулрашид Садулаев (Русија)

2.Реинерис Салас Перез (Куба)

taha_akgul_tur
Таха Акѓул – Турција

3.Мохамедхосеин Мохамадиан (Иран)

 

97 кг

1.Абдусалам Гадисов (Русија)

2.Кетаг Газумов (Азербејџан)

3.Шамил Ердоган (Турција)

 

125 кг

1.Таха Акгул (Турција)

2.Комеил Гасеми (Иран)

3.Кадшимурад Гацалов (Русија)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО