Тренирај тајландски бокс – не земај дрога

Македонската федерација за тајландски бокс, во соработка со WMC (World Muay Thai Council) i IFMA (International Federation of Muaythai Amateur), ја продолжува кампањата за борбата против дрогата „Do Muay Thai not Drugs“. Кампањата е подржана со јавен тренинг за јавноста и  новинарите, а селекторот на репрезентацијата, Горан Каранфиловски – Чак, одржа краток говор за целите на оваа кампања.

Целта на кампањата е младите да се образуваат, да се анимира јавноста дека спортот е многу безбедно место за борба против дрогата.

maj taj 3

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО