Ален Рустемовски најдобар боксер на „Мирослав Петровиќ“ во Куманово

Ален Рустемовски по втор пат го освои трофејот на Меѓународниот меморијален бокс турнир „Мирослав Петровиќ“ во Куманово.

Рустемоски во финалето салвеше над Драган Груиќ од Србија.

Сите наши боксери забележаа победи во финалето, но само Адријан Рустемовски стигна до финалето преку борба во полуфиналето.

Полјакот Кирил Глобенко повторно победиа и покажа дека му лежат македонските рингови.

За најдобар домашен боксерски тренер на кумановскиот турнир е прогласен Јове Петровски – Оцо од Пелистерски јунак.

На турнирот настапија боксерски имиња од Италија, Турција, Австрија, Молдавија, Србија, Босна и Херцеговина, Словенија, Хрватска, Бугарија, Албанија, Романија, Полска и Македонија.

Финале – „Мирослав Петровиќ:

Младинци

51 кг Никола Максимовиќ (Србија) – Саша Менкарони (Италија) 0-2
54 кг Фуско Самуеле (Италија) – Стивен Џиџи (Албанија) не се одржа
57 кг Владимир Меленциуц (Молдавија) – Адријан Рустемовски (Македонија) 0-2
60 кг Флорин Калдарару (Романија) – Ѓорги Дравнев (Бугарија) 2-0
60 кг Буонокоре Гајтано (Италија) – Марко Јовановиќ (Србија) 0-2
63,5 кг Огнен Антиќ (Србија) – Иван Кривачевиќ (Србија) 2-0
67 кг Лука Трифуновиќ (Македонија) – Сашко Николов (Бугарија) 2-0 ТКО Р2
67 кг Бесим Карај (Албанија) – Харпула Кристијан Карол (Италија) 2-0
71 кг Ахмед Кочи (Албанија) – Хамза Раслјанин (Србија) 2-0
75 кг Нино Шепиц (Словенија) – Вук Вукајловиќ (Србија) 0-2 ТКО Р2
75 кг Амар Кочи (Албанија) – Игор Бондари (Молдавија) не се одржа
80 кг Венцислав Митев (Бугарија) – Сандро Купријан (Австрија) 2-0 ТКО Р3
86 кг Илија Валигурски (Молдавија) – Срѓан Томиќ (Србија) 0-2
92 кг Стојан Петров (Бугарија) – Корона Ахарон (Италија) 0-2

Сениори

60 кг Ален Рустемовски (Македонија) – Драган Груиќ (Словенија) 3-0
63,5 кг Руждија Рустемовски (Македонија) – Кирчо Димитров (Бугарија) 2-0 без борба
67 кг Леон Малоиќ (Хрватска) – Кирил Глобенко (Полска) 0-2
71 кг Енис Алиу (Македонија) – Даниел Шутало (Хрватска) 2-0
80 кг Ноа Јежек (Хрватска) – Усеин Ника (Албанија) 2-0

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО