Резултати: Адријан Рустемовски е во финалето на „Мирослав Петровиќ“

Завршија полуфиналните борби на Меѓународниот меморијален боксерски турнир „Мирослав Петровиќ“ во Куманово, при што од нашите боксери салвеше само Адријан Рустемовски. Нашиот боксер го совлада Александру Попеску од Романија 2-0.ж

За жал, Наум Стојаноски и Давид Здравевски не се плаисраа во финалето.

Полјакот Корил Глобенко најави дека ќе атакува на трофејот, само тој оствари победа со нокаут, и тоа во првата рунда против Божидар Талапунски од Бугарија.

Финалните борби се утре со почеток во 15 часот во спортската сала на СЕУ „Перо Наков“ во Куманово.

На турнирот настапуваат боксерски имиња од Италија, Турција, Австрија, Молдавија, Србија, Босна и Херцеговина, Словенија, Хрватска, Бугарија, Албанија, Романија, Полска и Македонија.

Резултатои- Меѓународен турнир „Мирослав Петровиќ“:

Младинци

51 кг Саша Менкарони (Италија) – Александру Кокорану (Романија)      2-0
54 кг Ебуталип Агушев – Саумеле Фуско (Италија)                                 0-2
54 кг Стивен Џиџи (Албанија) – Максим Чрнелеа (Молдавија)                 2-0
57 кг Владимир Меленциуц (Молдавија) – Франческо Круцила (Италија) 2-0
57 кг Адријан Рустемовски – Александру Попеску (Романија)                  2-0
60 кг Гајтано Буонокоре (Италија) – Флорин Калдарару (Романија)         2-0
60 кг Марко Јовановиќ (Србија) – Ѓорги Дравнев (Бугарија)                    2-0
63,5 кг Николае Костов (Молдавија) – Огнен Антиќ (Србија)                    0-2
63,5 кг Иван Кривачевиќ (Србија) – Матеж Печолер (Словенија)             2-0
67 кг Бесим Карај (Албанија) – Христофер Димитров (Србија)                 2-0
67 кг Наум Стојаноски – Кристијан Карол Харпула (Италија)                    0-2
71 кг Артем Катричичо (Моладавија) – Хамза Ресљанин (Србија)              0-2
75 кг Сандро Видовиќ (Австрија) – Амар Кочи (Албанија)                         0-2
75 кг Габриел Морале (Италија) – Игор Бондари (Молдавија)                    0-2
80 кг Венцислав Митев (Бугарија) – Давид Здарвевски                             2-0
80 кг Сандро Купријан (Австрија) – Давид Ковачев (Бугарија)                  2-0

Сениори

67 кг Кирил Глобенко (Полска) – Божидар Талапунски (Бугарија)           2-0 КО Р1
71 кг Јемин Алмуча (Албанија) – Даниел Шутало (Хрватска)                    0-2
80 кг Усиен Ника (Албанија) – Влад Гаврилиук (Молдавија)                     2-0

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО