Осум медали за Балканец во Катунци – Бугарија, втори во вкупен пласман

Борачите на Балканец освоија 8 медали – 2 златни, 1 сребрен и 5 бронзени, а во екипна конкуренција штипскиот клуб е втор на осмиот Меѓународен турнир во Катунци – Бугарија.

Борачите настапија во кадетска и пионерска конкуренција и деца родени 2008 година и постари.

Медалите ги освоија:
Деца
-53 кг Јован Балабанов I-место
+55 кг Андреј Трајчов I-место
-35 кг Стефан Стојков III-место
-42 кг Давид Гичев III-место
-53 кг Јован Стефанов III-место
+55 кг Љупче Ташев III-место
Пионери
-60 кг Бојан Спасевски III-место
Кадети
-85 кг Фадил Назифов II-место

Ipon.mk

print