Селекторот Чурлиновски: Мечот на шампионите ќе биде еден од најквалитетните, бидејќи се избрани најквалитетните боксери!

Селекторот на македонската боксерска репрезентација Петре Чурлиновски за Меѓународниот боксерски турнир „Меч на шампионите“ што ќе се одржи во сабота во салата на Факултетот за физичка култура со почеток во 18 часот вели дека овоој турнир е се поорганизиран и респектибилен

„На „Мечот на шампионите“ треба да му се даде посебно внимание, на БК Аперкат предводен од Оливер Станков кој од година во година е се поорганизиран во организацијата на истиот. Оваа манфифестација се смета дека ќе биде една од најквалитетните, бидејќи се избрани најквалитетните боксери, како од кај нас така и од странство. Се очекува да има квалитетни борби кои ќе ги задоволат апетите на љубителите на боксот“, вели Чурлиновски.

print

Можеби ќе ви се допадне...