12 медали за учениците на Сеишин на Државното првенство (ФОТО)

63

Денеска на Државното првенство за ученици од основните училишта во Прилеп.

Џудистите на Сеишин освоија12 медали – 3 златни, 4 сребрени и 5 бронзени.

Резултати:

1.Никола Магдески кат. -42кг. 3-то место ООУ Кире Гаврилоски

2.Михаил Димоски кат. -46 кг. 2-ро место ООУ Кире Гаврилоски

3.Марко Тодорчески кат. -46 кг. 1-во место ООУ Кире Гаврилоски

4.Димитри Џокоски кат. -46 кг. 3-то место ООУ Рампо Левката

5.Валентин Димитриоски кат. -66 кг. 1-во место ООУ Гоце Делчев

6.Кристијан Тошески кат. +66кг. 1-во место ООУ Рампо Левката

7.Јован Најдоски кат. +66кг. 2-ро место ООУ Климент Охридски

8.Орде Трајкоски кат. +66кг. 3-то место ООУ Рампо Левката

9.Теодора Тасеска кат. -40 кг. 2-ро место ООУ Кире Гаврилоски

10.Милена Божиноска кат. -44 кг. 3-то место ООУ Рампо Левката

11.Маринела Атанасоска кат. -57 кг. 3-то место ООУ Добре Јованоски

12.Милена Атанасоска кат. +57кг. 2-ро место ООУ Добре Јованоски

Првенството беше во организација на Федерацијата на училиштен спорт, Џудо федерацијата на Македонија и техничка организација на Џудо клубот Сеишин и Џудо клубот Бушидо од Прилеп. На ова натпреварување настапија вкупно 135 џудисти/ученици од 26 основни училишта од Македонија.

Утре ќе се одржи Државното првенство за јуниори/ки во џудо во Прилеп.

Ipon.mk/В.Д.