Државно првенство за ученици: Прилепчани и ресенчанки со најмногу титули (ФОТО)

148

Денеска во Прилеп се одржа Државното првенство за ученици од основните училишта во Македонија на кое во машка конкуренција најмногу шампионски титули  освоија учениците од Прилеп 6, пред врсниците од Скопје, Ресен и Кавадарци со по една. Во женска конкуренција ресенчанки со три први места беа најдобри, а следат Прилеп 2 и Скопје 1.

Првенството беше во организација на Федерацијата на училиштен спорт, Џудо федерацијата на Македонија и техничка организација на Џудо клубот Сеишин и Џудо клубот Бушидо од Прилеп. На ова натпреварување настапија вкупно 135 џудисти/ученици од 26 основни училишта од Македонија.

Утре ќе се одржи Државното првенство за јуниори/ки во џудо во Прилеп.

Резултати по категории во машка конкуренција:

– 34 кг
1 Игнат Петров О.У.,, Д.А Габерот,,Кавадарци
2 Фисник Фејзула О.У.,,Братство,,Скопје
3 Андреј Илиоски О.У.,,Блаже Конески,,Прилеп
3 Андреј Стефановиќ О.У.,,Блаже Конески,,Прилеп

– 38 кг
1 Марко Кироваков О.У.,,Блаже Конески,,Прилеп
2 Михаил Павлоски О.У.,,Блаже Конески,,Прилеп
3 Леонид Гешоски О.У.,,Блаже Конески,,Прилеп
3 Миле Грижоски О.У.,,Блаже Конески,,Прилеп

– 42 кг
1 Стефан Тосковски О.У.,,Гоце Делчев,,Ресен
2 Дино Спиркоски О.У.,,Климент Оридски,,Прилеп
3 Никола Магдески О.У.,,Кире Гаврилоски Јане,,Прилеп
3 Филип Здравев О.У.,,Т.Хаџи Тефов,,Кавадарци

– 46 кг
1 Марко Тодорчески О.У.,,Кире Гаврилоски,,Прилеп
2 Михаил Димоски О.У.,,Кире Гаврилоски,,Прилеп
3 Димитри Џокоски О.У.,,Рампо Левката,,Прилеп
3 Никола Петров О.У.,,Д.А. Габерот,,Кавадарци

– 50 кг
1 Валентин Цанески О.У.,,Блаже Конески,,Прилеп
2 Виктор Трајкоски О.У.,,Гоце Делчев,,Прилеп
3 Благој Тодоров О.У.,,Т.Хаџи Тефов,,Кавадарци
3 Давид Спиркоски О.У.,,Климент Охридски,,Прилеп

– 55 кг
1 Лука Петејчук О.У.,,Вера Циривири Трена,,Скопје
2 Исен Демришаи О.У.,,Братство,,Скопје
3 Гоце Ристески О.У.,, Блаже Конески,,Прилеп
3 Антонио Костадинов О.У.,,Страшо Пинџур,,Кавадарци

– 60 кг
1 Далибор Кафеџиоски О.У.,,Блаже Конески,,Прилеп
2 Филип Попоски О.У.,,Кире Гаврилоски Јане,,Прилеп
3 Филип Алексоски О.У.,,Страшо Пинџур ,,Скопје
3 Бојан Мојсоски О.У.,,Климент Охридски,,Прилеп

– 66 кг
1 Валентин Димитриоски О.У.,,Гоце Делчев,,Прилеп
2 Дарко Насески О.У.,,Добре Јованоски,,Прилеп
3 Дарко Филевски О.У.,,Елпида Караманди ,,Битола
3 Антонио Талески О.У.,,Добре Јованоски,,Прилеп

+ 66 кг
1 Кристијан Тошески О.У.,,Рампо Левката,,Прилеп
2 Јован Најдоски О.У.,,Климент Охридски,,Прилеп
3 Орде Трајкоски О.У.,,Рампо Левката ,,Прилеп
3 Стефан Талески О.У.,,Добре Јованоски,,Прилеп

Резултати по категории во женска конкуренција:

– 40 кг
1 Ангела Боровичанин О.У.,,Мите Богоевски,,Ресен
2 Теодора Тасеска О.У.,Кире Гаврилоски Јане,,Прилеп
3 Елеонора Илиоска О.У.,,Добре Јованоски,,Прилеп
3 Фросина Петковска О.У.,,Даме Груев,,Битола

– 44 кг
1 Кристина Мишевска О.У.,,Гоце Делчев,,Ресен
2 Мартина Јанкоска О.У.,,Добре Јованоски,,Прилеп
3 Азра Мерсели О.У.,,Дитурија ,,Скопје
3 Милена Божиноска О.У.,,Рампо Левката,,Прилеп

– 48 кг
1 Теодора Димеска О.У.,,Гоце Делчев,,Прилеп
2 Емилија Поповска О.У.,,Гоце Делчев,,Прилеп
3 Марија Талеска О.У.,,Добре Јованоски,,Прилеп
3 Ема Димитриоска О.У.,,Добре Јованоски,,Прилеп

– 52 кг
1 Јана Величковска О.У.,, Мите Богоески,,Ресен
2 Теодора Ристеска О.У.,, Кире Гаврилоски Јане,,Прилеп
3 Розе Милкова О.У.,,Д.А.Габерот,,Кавадарци
3 Лилјана Неданоска О.У.,, Мите Богоески,,Ресен

– 57 кг
1 Румејса Фејзула О.У.,,Братство,,Скопје
2 Хелена Зографоска О.У.,,Блаже Конески,,Прилеп
3 Маринела Атанасоска О.У.,,Добре Јованоски ,,Прилеп
3 Матеа Кочоска О.У.,,Добре Јованоски,,Прилеп

+ 57 кг
1 Марија Томеска О.У.,,Блаже Конески,,Прилеп
2 Милена Атанасоска О.У.,,Добре Јованоски,,Прилеп
3 Благица Колева О.У.,,Д.А.Габерот,,Кавадарци
3 Елена Попоска О.У.,,Вера Циривири Трена,,Скопје

Ipon.mk/В.Д.