13 медали за каратистите на Балканското првенство за кадети, јуниори и У-21

174

Македонските каратисти освоија 13 медали на првиот ден од Балканското првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година, од кои 2 златни, 5 сребрени и 6 бронзени.

Златни медали освоија Моника Пендароска во борби и Мишела Димоска во кати.

Сребрени медали освоија Вероника Костовска, Ангела Мојсовска, Александар Неделковски (кати), Маријана Димоска (кати) и Марија Петровска.

Бронзени: Ферри Исиќ, Јован Васиќ, Владанка Аврамова и Марко Бунтески(кати), Марија Милева и Сара Крстевска.

Кадети
кати
Владнака Аврамова – Рацановиќ (Црна Гора) 5-0
Владнака Аврамова – Мина Месиќ (Србија) 5-0
Владнака Аврамова – Ајше Јилмаз (Турција) 0-5
За бронзен медал
Владнака Аврамова – Јосипа Аџиќ (Б и Х) 3-2

Александар Неделковски – Флип Бакиќ (Црна Гора) 3-2
Александар Неделковски – Кристијан Клеменкиќ (Словенија) 4-1
Александар Неделковски – Дамир Бајрамовиќ (Хрватска) 5-0
финале
Александар Неделковски – Енес Оздемир (Турција) 0-5

Марко Бунтески – Душан Петровиќ (Црна Гора) 5-0
Марко Бунтески – Енес Оздемир (Турција) 0-5
Репасаж
Марко Бунтески – Ајдин Слијак (Б и Х) 5-0
Репасаж за бронза
Марко Бунтески –  Нејц Стерниса (Словенија) 4-1

Борби
-54 кг
Марија Петровска – Ема Стивиќ (Хрватска) 2-0
Марија Петровска – Катарина Ѓорѓевиќ (Србија) 0-0
Марија Петровска – Азра Дахалиќ (Б и Х) 3-0
Марија Петровска – Ивана Каменова (Бугарија) 0-0
Финале
Марија Петровска – Сулек Тихана (Хрватска) 1-4

Марија Милева – Елдина Касиќ (Би Х) 9-0
Марија Милева – Мина Трикос (Србија) 3-0
Марија Милева – Сулек Тихана (Хрватска) 4-5
Репасаж
Марија Милева – Хана Дебељак (Словенија) 4-1
За бронза
Марија Милева – Милица Јекниќ (Црна Гора) 2-1

Јуниори
Борби
+59 кг
За борнза
Симона Симовска – Софија Симовиќ (Србија) 0-2

Кати
Јован Васиќ – Алекса Човиќ (Србија) 5-0
Јован Васиќ – Аријан Кочан (Црна Гора) 5-0
Јован Васиќ – Стефан Сувајчевиќ (Србија) 0-5
Репасаж за бронза
Јован Васиќ – Ален Рубчиќ (Хрватска) 5-0

У-21
Кати
Мишела Димоска – Верона Шала (Косово) 5-0
Мишела Димоска – Ања Лончар (Хрватска) 5-0
Мишела Димоска – Миа Рогатовиќ (Црна Гора) 5-0

Маријана Димоска – Алекасандра Јанковиќ (Србија) 4-1
Маријана Димоска – Маша Симонич (Словенија) 4-1
Маријана Димоска – Јована Мариќ (Црна Гора) 3-2
Финале
Мишела Димоска – Маријана Димоска 3-2

Ката
Ферри Исиќ – Владимир Мацоња (Б и Х) 5-0
Ферри Исиќ – Јован Симиќ (Србија) 0-5
репасаж
Ферри Исиќ – Борис Зечевиќ (Црна Гора) 3-2
За бронза
Ферри Исиќ – лука Бокарица (Хрватска) 3-2

-50 кг – за бронза
Драгана Манговска – Катарина Сусаќ (БиХ) 1-2

-55 кг
Моника Пендаровска – Александра Вујасиновиќ (Србија) 0-0
Моника Пендаровска – Барбара Хаберл (Словенија) 1-0
финале
Моника Пендаровска – Анџела Солдо (БиХ) 0-0 – златен медал за Пендаровска

Сара Крстевска – Марија Цавка (Хрватска) 0-0
Сара Крстевска –  Анџела Солдо (БиХ) 0-0 пораз
За бронза
Сара Крстевска –  Глорија Олиќ (Хрватска) 1-0

-61 кг
Вероника Костовска – Катарина Јеличиќ (Хрватска) 1-0
Вероника Костовска – Јована Марковиќ (Србија) 3-1
Вероника Костовска –Тамара Живиќ (Србија) 1-0
Финале
Вероника Костовска – Марина Бараќ (Хрватска) 3-4

-68 кг
Ангела Мојсовска – Ирена Прга (Хрватска) 2-0
Ангела Мојсовска – Сара Ролјиќ (БиХ) 7-0
Ангела Мојсовска – Емилија Јаниќ 1-0
Финале
Ангела Мојсовска – Анита Тадиќ (БиХ) 1-5

За бронза
Емилија Јаниќ – Ирена Прга (Хрватска) 0-2
Бојана Манева – Радмила Вукеља (Србија) 0-1

Ipon.mk/В.Д.