Знам да молчам, ама само понекогаш (Фото и Видео)

Тајсон Фјури има репутација на екцесен борец, боксер кој не се стега да истури куп навреди на противникот, но и да се степа ако треба.Tajson Fjuri

Овој пат на конференцијата за новинари пред средбата со Дерик Чисоро си залепи фластер на устата поради казната од 15.000 фунти заради навредливиот говор на претходната конференција.

„Петнаесет илјади фунти се многу пари, ниту најмалку не му забележувам. Јас не би го направил истото, туку би молчел, но, го разбирам“, изјави Чисоро.

Поради сето тоа, малку помалку се обарна внимание на тоа дека тие двајцата се боксираат за во ноември да добијат прилика да го предизвикаат Владимир Кличко.

„Ќе бидам потполно подготвен и тоа ќе биде многу интересно. Нема да ги боксираме сите 12 рунди“, додаде Чисоро.

Првиот меч во јуни беше одложен поради повредата на раката на Чисоро, додека новиот ќе биде на 29 ноември во Лондон.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО