За Балканец по две злата и бронзи на „Ментаз Алајбегу“

48

На Меморијалниот турнир во борење „Ментаз Алајбегу” во Скопје борачите на Балканец освоија по две први и две трети места.

Медалите ги освоија:

25кг. Леон Манов I место
68кг. Андреј Трајчов I место
62кг. Тео Стојков III место
68кг. Љупче Ташев III место

На турнирот учествуваа млади борачи од сите екипи во Македонија, екипи од Турција, Босна, Албанија, Бугарија, Косово и Грција.