Во Флорида даваат зелено светло за УФЦ настани

184

Државата Флорида дава зелено светло за спортски настани сè додека се во затворен простор и нема навивачи. Гувернерот Рон Десантис истакна нови насоки што можат да му овозможат на УФЦ да биде домаќин на настани за време на пандемијата на коронавирус. Во моментов, дозволени се само основни бизниси во државата, а Десантис го додава и професионален спорт на тие бизниси.

Новите измени во државата ќе овозможат работниците во професионалниот спорт и медиумите од национален карактер да одат на работа сè додека нивното работно место е затворено за јавноста. Овие нови измени доаѓаат откако Рон Десантис процени дека падот е клучен за економијата на државата.

Тоа сигурно ќе биде добра вест за Дана Вајт, која планираше да прави борби на приватен остров. Дана беше за настан во близина на Калифорнија на 18 април, но гувернерот интервенираше и го спречи. Така, со новите измени во Флорида, сите спортски настани ќе се одржат сè додека нема публика.