Витали Кличко издаде книга со скандалозни изјави

Поранешниот светски шампион во бокс во тешка категорија, а сега градоначалник на Киев, Витали Кличко, издаде мини-книга со неговите скандалозни изјави. Зборникот е насловен како „Кој не чул, ќе види!“ и затоа беше исмејуван од корисниците на мрежата.

Творбата комбинира 14 фрази на украинскиот политичар, како: „Имам двајца заменици, од кои четворица се во кабинетот еден месец“, „Студената вода мора да се претвори во топла вода, треба да се загрее“. Уште две „изреки“ на Кличко беа поставени на корицата на колекцијата.

Луѓето забележуваат на социјалните мрежи дека самоиронијата на поранешниот спортист е достојна за почит, но невозможно е да се смеат кога многу од проблемите во Киев остануваат нерешени.

Многумина забележаа и дека најголемите „шеги“ на Кличко се патиштата и мостовите во украинската престолнина.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО