Видете што им правеше Брус Ли на противниците во стварноста! (ВИДЕО)

Поминаа 40 години од трагичната и мистериозна смрт на Брус Ли, но се уште живее легендата за иконата на 20 век.

Brus li

Ископано е уште едно филмче на мајсторот кој ги пренесе борбите на филмското платно. Ли во него спарингува една минута, и, ако само се запрашате кој од борците со маска е Брус Ли, се ќе ви биде јасно за неколку секунди.

Во видеото можете да се види како Ли го разви „Џит кун до-то“, односно „стилот шака која пресретнува“.

Проучувајќи ги другите боречки вештини Ли дошол до сознание дека често се нефлекисибилни и дека реалната борба е полна со непредвидливи работи, спонтана и невообичаени движења. Класичните боречкии вештини, едноставно, не се дораснати на такивиот начин на борба. Исто така зборуваше дека добар борец мора да биде „како вода“ и дека мора флуидно да се движи, без размислувања. Така настанала и неговата вештина.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО