Пролетер триумфираше во седум категории

На меѓународниот традиционален турнир во џудо за пионери и јуниори „Прилеп град Херој-2014“ џудистите на Пролетер од Прилеп освоија седум први места, додека натпреварувачите на бугарските клубови Илинден и Локомотив освоија шест, односно пет први места.

turnir 2Кастриоти од Косово има четири, а Сеишин од Прилеп и Вихрен од Бугарија по три први места.На турнирот учествуваа 205 натпреварувачи од 17 клубови: Македонија (11), Грција (1), Бугарија (3) и Косово (2), од кои 42 во женска и 163 во машка конкуренција.Турнирот го следеа селекторите на националната репрезентација како.Во СЕИШИН изразуваат задоволство, затоа што од година во година турнирот бележи раст по бројот на натпреварувачи, како и од бројот земјите учеснички.

Постигнати резултати по категории, пионери:

Кат. I место II место III место III место
27 кг. Михаил Касниоски Никола Магдески Марко Донески Марио Нелоски
ЏК ДРИМ ЏК СЕИШИН ЏК ДРИМ ЏК ДРИМ
 30 кг. Дардан Цена Николај Којчев Иван Којчев Јон Велиу
ЏК ПОЛИСИ ЏК ИЛИНДЕН БГ ЏК ИЛИНДЕН БГ ЏК КАСТРИОТИ
34 кг. Арт Весели Даниел Желев Андреј Симоноски Алекс Генов
ЏК ПОЛИСИ ЏК ИЛИНДЕН БГ ЏК ДРИМ ЏК ЛОКОМОТИВ
38 кг. Љубослав Григоров Давор Велкоски Резарт Хусеини Цветан Цветков
ЏК ЛОКОМОТИВ ЏК ПРОЛЕТЕР ЏК ИПОН ЏК Илинден
42 кг. Јорданчо Георгиески Алекс Руневски Цветан Данчов Георги Нацев
ЏК ПРОЛТЕР ЏК ИЛИНДЕН БГ ЏК ИЛИНДЕН БГ ЏК ИЛИНДЕН БГ
46 кг. Алдон Хетеми Даниел Брезнишки Мето Лашкоски Ветон Ајдин
ЏК КАСТРИОТИ ЏК ЛОКОМОТИВ ЏК ПРОЛЕТЕР ЏК ИПОН
50 кг. Алтин Кука Георги Граматиков Хамза Јашари Ронит Маревци
ЏК КАСТРИОТИ ЏК ЛОКОМОТИВ ЏК ИПОН ЏК КАСТРИОТИ
55 кг. Христо Дабовски Менде Кироски Мартин Крстанов Егзон Алиу
ЏК ЛОКОМОТИВ ЏК ПРОЛЕТЕР ЏК ЛОКОМОТИВ ЏК КАСТРИОТИ
60 кг. Георги Динев Иван Данчов Ари Весели Борислав Митов
ЏК ЛОКОМОТИВ ЏК ИЛИНДЕН ЏК ПОЛИСИ ЏК ИЛИНДЕН БГ
66 кг. Васил Динев Стефан Ганчев Константин Шекероски Искрен Велчев
ЏК ЛОКОМОТИВ ЏК ИЛИНДЕН БГ ЏК ПРИЛЕП ЏК ЛОКОМОТИВ
73 кг. Бојан Пашоски
ЏК СЕИШИН
73 кг. Костадин Цветков Јован Најдоски Павел Григоров Живко Галев
ЏК ВИХРЕН ЏК СЕИШИН ЏК ЛОКОМОТИВ ЏК СЕИШИН
Пионерки:
Кат. I место II место III место III место
25 кг. Марија Илиевска
ЏК КОЖУВЧАНКА
28 кг. Ангела Боровичанин
ЏК ПРЕСПА
32 кг.  Теодора Тасеска
ЏК СЕИШИН
36 кг. Сара Велеска Јана Величкова
ЏК ПРОЛЕТЕР ЏК ПРЕСПА
40 кг. Теодора Димеска Румејса Фејзула Нану Ставрула Розе Милкова
ЏК ПРОЛЕТЕР ЏК ИПОН ЏК ИРАКЛИС ЏК КОЖУВЧАНКА
44 кг. Силвија Ефтимова Лилјана Неданоска
ЏК ИЛИНДЕН БГ ЏК ПРЕСПА
48 кг. Арбреша Реџепи Наталија Димеска Марија Томеска
ЏК ИПОН ЏК.ПРОЛЕТЕР ЏК ПРОЛЕТЕР
52 кг. Анамарија Трајческа Сара Петреска Наталија Динова Сара Пажеска
ЏК ПРОЛЕТЕР ЏК.ПРОЛЕТЕР ЏК МИОКИ ЏК СЕИШИН
+57 кг. Ванеса Алендарова Ристенче Јаневска Нојтсико Харанаоил Стефани Птреска
ЏК ВИХРЕН ЏК КОЖУВЧАНКА ЏК ИРАКЛИС ЏК СЕИШИН
Јуниори :
Кат. I место II место III место III место
 55 кг. Ајхан Неџдед Ѓеорги Григоров Ѓеорги Миладинов Борислав Велков
ЏК ИЛИНДЕН ЏК ИЛИНДЕН ЏК ИЛИНДЕН ЏК ВИХРЕН
60 кг. Борче Ангелов Марко Паноски Кирил Борисов  Илијан Скачев
ЏК ПРОЛЕТЕР ЏК ПРОЛЕТЕР ЏК ЛОКОМОТИВ ЏК ВИХРЕН
66 кг. Владимир Стојаноски Марио Тодоров Агон Красничи Александар Ангелов
ЏК ПРОЛЕТЕР ЏК ИЛИНДЕН ЏК.КАСТРИОТИ ЏК МИОКИ
73 кг. Лачезар Иванов Бојан Николовски Артан Рушити Александар Николоски
ЏК ИЛИНДЕН ЏК ВАРДАР ЏК ИПОН ЏК ВАРДАР
81 кг. Мал Муса Дритон Красничи Александар Арсов Садик Касимовски
ЏК КАСТРИОТИ ЏК КАСТРИОТИ ЏК ВАРДАР ЏК ИПОН
90 кг. Михаил Аригиров Димитри Главчев Ѓеорги Хаџиценев Пламен Христов
ЏК ИЛИНДЕН ЏК ИЛИНДЕН ЏК ИЛИНДЕН ЏК ИЛИНДЕН
100 кг. Теодор Халачев Филип Макаловски
ЏК ИЛИНДЕН ЏК ПЕЛИСТЕР
+100 кг. Божидар Котадинов Иван Павлов Пиерос Патојхеас
ЏК ЛОКОМОТИВ ЏК:ИЛИНДЕН ЏК.ИРАКЛИС
Јуниорки :
Кат. I место II место III место III место
48 кг. Илијана Тренкова
ЏК ВИХРЕН
52 кг. Красимира Вељова
ЏК ИЛИНДЕН
57 кг.  Диелза Буњаку Александра Макеска Берна Шерифовска Магдалена Бојаџиска
ЏК КАСТРИОТИ ЏК ПРОЛЕТЕР ЏК МИОКИ ЏК МИОКИ
63 кг. Барбара Башеска Јоана Христоскова Амра Фејзула Наталија Ризова
ЏК ПРОЛЕТЕР ЏК ЛОКОМОТИВ ЏК ИПОН ЏК КОЖУВЧАНКА
70 кг. Ангела Велковска Стефани Ивановска Неда Христова
ЏК МИОКИ ЏК МИОКИ ЏК ИЛИНДЕН
+78 кг. Александра Најдоска
ЏК СЕИШИН
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО