Вероника Рјабоволова ги заврши олимписките квалификации со победа и пораз

Вероника Рјабоволова ги заврши борбите на европскиот олимписки квалификациски турнир во борење во Баку, Азербејџан, со победа и порљаз.

Вероника славеше против Елнура Мамадова пд Азербејџан со 4-0, а загуби со технички туш од Андреа Беатриче Ана од Романија 0-11.

Боите на Македонија ги бранат:

Жени
53 кг
Вероника Рјабоволова – Елнура Мамадова (Азербејџан) 4-0
Вероника Рјабоволова – Андреа Беатриче Ана (Романија) 0-11

Мажи
57 кг Владимир Егоров – Илман Мухатаров (Франција)
74 кг Расул Шапиев – Зураб Капраев (Романија)
97 кг Магомедгаџи Нуров – Раду Лефтер (Моилдавија)

 

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО