ВБЦ му даде рок на Девин Хејни да избере меѓу двајца противници

Девин Хејни е подготвен да го избере следен противник, потег кој ќе одлучи дали е шампион или предизвикувач следниот пат кога ќе ги помине јажињата.

Следните опции на Хејни се или да ги брани титулите против задолжителниот предизвикувач на ВБЦ, Шакур Стивенсон или да направи долго дискутирано поместување во рангот. Како што се верува дека е подготвен за суперлесна категорија, каде што е шампионот Режис Програис.

Претседателот на ВБЦ, Маурицио Сулејман, рече дека петок, 21 јули, е датумот до кој Хејни мора да донесе одлука.

Неприкосновениот шампион во лесна категорија неодамна ги задржа појасите со победата над Васил Ломаченко.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО