Вајлдер: Ќе го завршам Фјури брзо и спектакуларно

31

Дионтеј Вајлдер вети дека ќе го нокаутира Тајсон Фјури брзо и спектакуларно. Нивниот реванш очекува да се случи во почетокот на 2020 година. Првиот меч заврши нерешено и беше исклучително драматичен.

Вајлдер ќе има уште еден тест пред средбата со Британецот. Тој ќе се бори против Кубанецот Луис Ортиз.

„Прво ме чека Ортиз. Откако ќе го смачкам, ќе се погрижам за старецот Фјури. Сакам да го нокаутирам брзо и спектакуларно. Што се однесува до обединувањето на шампионските појаси, моето време ќе дојде. Јас ќе бидам апсолутен шампион“, вели Вајлдер.