Узеир Нелсон славеше со поделена одлука во возбудлива борба

Узеир Нелсон со поделена одлука гопобеди Лазар Татиќ од Србија на настанот за светската титула на ВАКО Про во К1 меѓу Бобан Илиоски и Берк Дузенли вечерва во СЦ „Јане Сандански“ во Скопје

Интересна прва рунда меѓу Узеир и Татиќ, при што нашиот кикбоксер пордаи мала повреда можеше порано да го заврши мечот, но потоа олдично пласираше ножни удари. Втората беше посмирена.

Во трета рунда Нелсон имаше два силни удари, а крајот го спаси Татиќ од прекин.

Ова е првпат Македонија да биде домаќин на еден ваков кикбокс-настан, кој е еден од најголемите настани во регионот. Настанот е во организација на Кикбокс маитаи-федерација на Македонија.

ВАКО Про Арена фајт најтс:

88,6 кг Бобан Илиоски – Берк Дузенли (Турција) за светската титула на ВАКО Про К1
85 кг Димитар Ѓоргиев – Никола Миљковиќ (Србија) лоу кик
73 кг Лоаи Сакаш (Србија) – Александар Милошевиќ (Србија) К1
75 кг Максим Митровски – Алекса Павловиќ (Србија) К1 постари јуниори
86 кг Узеир Нелсон – Лазар Татиќ (Србија) К1 2-1
63 кг Викторија Варадинова – Теодора Видиќ (Србија) К1 0-3 ТКО Р2
71 кг Силвио Мировски – Вук Митровиќ (БиХ) лоу кик постари јуниори 3-0 КО Р2
62 кг Марија Димовска – Марија Обрадовиќ (Србија) лоу кик постари јуниори 3-0

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО