Максим Митровски во жестока борба го победи Павловиќ

Жестока прва рунда меѓу Максим Митровски и Алекса Павловиќ од Србија на настанот за светската титула на ВАКО Про во К1 меѓу Бобан Илиоски и Берк Дузенли вечерва во СЦ „Јане Сандански“ во Скопје.

Максим Митровски и Алекса Павловиќ продложија со истото темпо, но при крајот ги стаса уморот. Имаше летечки колена, крошеа…

Ова е првпат Македонија да биде домаќин на еден ваков кикбокс-настан, кој е еден од најголемите настани во регионот. Настанот е во организација на Кикбокс маитаи-федерација на Македонија.

ВАКО Про Арена фајт најтс:

88,6 кг Бобан Илиоски – Берк Дузенли (Турција) за светската титула на ВАКО Про К1
85 кг Димитар Ѓоргиев – Никола Миљковиќ (Србија) лоу кик
73 кг Лоаи Сакаш (Србија) – Александар Милошевиќ (Србија) К1
75 кг Максим Митровски – Алекса Павловиќ (Србија) К1 постари јуниори 3-0
86 кг Узеир Нелсон – Лазар Татиќ (Србија) К1 2-1
63 кг Викторија Варадинова – Теодора Видиќ (Србија) К1 0-3 ТКО Р2
71 кг Силвио Мировски – Вук Митровиќ (БиХ) лоу кик постари јуниори 3-0 КО Р2
62 кг Марија Димовска – Марија Обрадовиќ (Србија) лоу кик постари јуниори 3-0

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО