Утре стартува Првата и Младинската бокс лига на Македонија

Утре во Скопје ќе се одржи првото коло на Првата и Младинската бокс лига на Македонија.

Колото ќе се одржи во СЦ „Борис Трајковски“. Мерењето е од 9-10 часот, а борбите почнуваат во 14 часот.

Актуелни прваци се Универзалци и Фамилија Демирови во Првата и Младинска бокс лига.

Универзалци триумфираа во Првата лига пред Синди и Пелистерски јунак. Тоа е нивна втора титула, откако лани за прв пат станаа прваци на Македонија.

Фамилија Демирови доминираа во Младинска лига, а Ас го освои второто место, а „Алексо Огненовски“ третото.

Годинава треба да очекуваме интресни борби со повеќе аспиранти за титулата.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО