Усман Нурмагомедов: Како ќе не повреди Мек Грегор кој нема чест?!

Рускиот шампион во Белатор во лесна категорија Усман Нурмагомедов ги сподели своите размислувања за зборовите на Конор Мек Грегор за Хабиб Нурмагомедов.

Конор неодамна изјави дека Хабиб бил кукавица кој не успеал да го исполни наследството на својот покоен татко. „Озлогласениот“ го повика Нурмагомедов на реванш. Втората борба е малку веројатна бидејќи Хабиб е во пензија од октомври 2020 година.

Усман, кој неодамна ја освои титулата Беллатор во лесна категорија, не го сфаќа сериозно Мек Грегор. Нурмагомедов Јуниор изјави дека Конор не може да ги допре бидејќи е човек без чест.

„Самиот Конор Мек Грегор не верува во тоа што го зборува. Може само да се испофали навечер, да напише пост, но наутро да го избрише.

Мислам дека Хабиб не ги зема при срце тие зборови на кој било начин или дека тоа го повредува. Човек кој нема чест не може да повреди друг човек“, изјави Усман Нурмагомедов во разговор за руските медиуми.

Усман има скор од 16-0 во ММА и има 24 години.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО