Усман: Масвидал нема шанси против мене

179

Камару Усман не верува дека Хорхе Масвидал може да му се закани со нешто доколку повторно се сретнат.

Усман забележа убедлива победа над Масвидал на УФЦ 251. Борбата заврши со едногласна одлука, но според некои навивачи, шампионот можеше да биде и поубедлив.

Наместо тоа, Усман строго го следеше неговиот план за борба и го водеше мечот без да му нанесе сериозен пораз на противникот. Усман тогаш рече дека тоа зависи и од Масвидал, кој не претпочита напад.

Но, што ќе се случи ако Масвидал го покаже максимумот во можната втора борба – дали тоа ќе биде сериозен предизвик?

„Не“, категоричен е Усман и додава: „Ако заслужи уште еден меч со мене, тој е добредојден. Но, сакам пак да го сторам тоа, само за да го завршам убедливо. Сакам да се импресионирам.

Дали тој ќе може некако да ме предизвика? Не. Не. Едноставно нема вештини. Тој ги прави своите работи и тие му се даваат. Јас сум среќен за него. Но, има добри спортисти, има одлични спортисти, а над нив се елитните спортисти. Тој едноставно не е меѓу нив“.

Во моментов Масвидал е рангиран на 4-то место во УФЦ. За 7 години во УФЦ, тој има 12 победи и 7 порази.