Пориер ја кажа најтешката борба во кариерата

За време на годините како УФЦ-борец, Дастин Пориер бил вклучен во многу тешки битки. Тој неодамна изјави кој меч бил оној што му нанел најмногу штета и болка.

Тој се двоуми меѓу две средби – оној со Џастин Гејџи и оној со Џим Милер, што беше доста болно.

„Првото место е поделено меѓу Џастин Гејџи и Џим Милер.

Милер ги нападна моите мускули и тогаш морав да одам во болница. Ногата беше толку отечена што отокот едноставно не можеше да помине. Сакаа да ми ја испукаат за да ја намалат напнатоста.

Беше прилично непријатно, но по борбата со Гејџи, болката траеше најдолго, бидејќи имав и скинат бутен мускул“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО