Усик за Џошуа: Последните победи не му беа против елитни борци

Ентони Џошуа се врати во победничката серија која му ја даде потребната самодоверба. Тој верува дека конечно може да добие една победа во можната трилогија со Александар Усик.

„АЈ“ има 0-2 против актуелниот шампион на четири боксерски федерации. И во двата случаи падна на поени. Сепак, никој не размислува за овие резултати и вели дека се незаслужени. Многу луѓе оттогаш сфатија дека Џошуа не е најелитниот тип на боксер и дека има недостатоци во стилот на кои треба уште да работи.

Тоа се обиде да го направи, на пример, со ангажирање во тимот на тренерот Бен Дејвисон, со чија соработка сега е во нова победничка серија. Во последната борба Џошуа го прегази Френсис Нгану. Но, дали е ова достигнување со кое секој може да се пофали? Според Усик, ова не е целосна победа и не треба да ја сфаќаме сериозно.

„Очигледно е дека сè уште го гледам Џошуа и многу сум среќен што повторно го гледам добро. Но, имам свое мислење дали би можел да ме победи сега во евентуална трилогија. Не го велам тоа на лош начин, но едноставно не ми се чини дека последните противници со кои се соочи може да се рангираат на тоа врвно ниво.

Со сета почит кон Ото Валин и Френсис Нгану, иако се добри борци, едноставно не се елитни боксери. Луѓето треба да се разбудат ако некои сериозно ги прифаќа победите како целосни против тие противници. Џошуа е олимписки шампион, додека Нгану влегуваше во својата втора боксерска борба. Дали веќе го сфативте? Го гледате ли контрастот?“, истакна тој.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО