Репрезентацијата во борење У-15 отпатува на Европското првенство во Лутраки

Македонската репрезентација во борење У-15 во раните утрински часови отпатува на Европското првенство во Лутраки, Грција.

ЕП се одржува од 15 до 18 мај, а во составот на нашата репрезентација се победниците на Државното првенство кои има подготовки во Штип.

Во нашата делгација се Јасин Реџелари, Марјан Христов и судијата Гоце Ангелов.

Според пријавите требаше да отпатуваат овие борачи:

38 кг
Лука Ананиев – Балканец
Елмедин Ајрулаи – Шкупи

41 кг
Андреј Мишев – Балканец

44 кг
Абдулазиз Азизизи – Шкупи

48 кг
Јован Илијев – Спартак
Никола Гицев – Балканец

52 кг
Дардан Бела – Лирија

57кг
Марио Ананиев – Бучим

62 кг
Суфијан Синани – Лирија
Даријан Павлев – Спартак

68 кг
Димитар Атанасов – Бучим шампиони

75 кг
Зоран Шоров – Балканец

85 кг
Филип Ангелов – Спартак

Жени
39 кг
Фросина Атанасова – Бучим шампиони

42 кг
Спасија Василева – Бучим шампиони

46 кг
Бојана Ковачова – Балканец

50 кг
Садије Дура – Лирија

66 кг
Нина Славевска – Вардар 1961

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО