Урбан инвест, Фунакоши Гичин и Металург се најуспешни на „Никола Грдановски – Нике“

Урбан инвест е најуспешен клуб на Меѓународниот карате турнир „Никола Грдановски – Нике“ со 34 медали – 19 златни, 6 сребрени и 9 бронзени, а потоа следат Фунакоши Гичин со 21 (10-8-3), Металург со 20 (10-7-3), Заншин до со 19 (5-3-11), Штип 9 (5-3-1), Бијела Царине од Црна Гора 6 (4-2-0) итн.

На турнирот во организација на КК Металург учество земаа натпреварувачи од 33 клубови од Македонија, Србија и Црна Гора.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО