Украина домаќин на Европското првенство во бокс, шанса за македонските боксери

harkov

Управниот одбор на Европската боксерска конфедерација (ЕУБЦ/EUBC) одлучи дека домаќин на машкото сениорско првенство ќе биде Украина.

Европското првенство ќе се одржи во Харков од 14 до 25 јуни.

Ова првенство е важно за европските боксери, бидејќи е од квалификациски карактер за Светското првенство што ќе се одржи кон крајот на август во Хамбург.

Виза за Германија ќе обезбедар 8-те првопласирани во секоја тежнска категорија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО