УФЦ ја менува допуштената тежина за сите категории

Debelko MMA

Како најголема ММА организација во светот – Ultimate Fighting Championship (UFC) прави десетиците борци во организацијата да се чувствуваат максимално добро и да ги ограничат повредите.

 Од таа причина од УФЦ официјално објавија дека ги менуваат дозволените килограми за сите категории на организацијата. Новите правила ќе стапат во сила од УФЦ 200.

 Според новите правила, пресметале од УФЦ дека на даден борец не треба да му се наметнува да симнува повеќе од 8 отсто од стандардната негова тежина, една недела пред мечот, за да влезе во категоријата.

 Еве и сите нови категории, кои ќе стапат во сила на УФЦ 200:

Kategorii UFC

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО