Турнир 40 години КК„Цветан Димов“

КК Цветан Димов
КК Цветан Димов

Најуспешни клубови на меѓународниот турнир на КК „Цветан Димов“ од Скопје се: Форца од Скопје со 12 први места, 4 втори и 2 трети, следува Штип со учинок 5-1-3 и Енергија од Тирана, Албанија, 4-2-0. Учество земаа 30 екипи од Македонија, Србија и Албанија.

Кумите женски сениори +57 кг. 1Вељковиќ Александра Ниш – Ниш

Кумите женски сениори -57 кг. 1 Аранѓеловиќ Бранка Ниш – Ниш

Кумите машки 2001 год. +50 кг. 1. Весели Фахик Олимпик Спорт 2007 – Скопје 2. Петров Мартин Маваши – Скопје 3. Џафери Илир Шкендија – Тетово3 Фетаи Леотрим Ринија – Матејче

Кумите екипно женски кадети 1. Форца – Скопје – Асани Есма, Ајдини Верона, Бајрами Усаме

Кумите екипно машки кадети Форца – Скопје МАКЕДОНИЈА

Кумите екипно машки кадети 1. Штип – Штип – Ефремов Филип, Стефанов Ване, Веселинов Драган

Кумите екипно машки сениори Штип – Штип

Кумите екипно машки сениори 1. Металург – Скопје – Ќосовиќ Емир, Крстевски Виктор, Исмаил Азиз, Ќосовиќ Семир

2. Цветан Димов – Скопје  – Келебиќ Ненад, Илијаз Озкан, Гавровски Дарко, Смаилагиќ Енес

Кумите машки 2004 год. -35 кг. 1. Османи Висар Ринија – Матејче 2. Цека Дардан Шкендија – Тетов0 3. Димов Ѓорѓи Токаидо – Росоман 3.Селими Мухамед Фати – Гостивар

Кумите машки јуниори +60 кг.1. Апостоловски Стефан Маваши – Скопје 2. Мисини Ирфан Башкими 2002 – Куманово 3. Делов Ванче Штип – Штип 3. Абдули Леунор Ускана – Кичево

Кумите машки јуниори -60 кг. 1. Јованов Мартин Маваши – Скопје 2. Кадриу Бесник Куштрими – Скопје

Кумите машки ветерани 1. Давитковски Христаки Цветан Димов – Скопје

Кумите машки кадети +55 кг1. Јаији Аљбан Башкими 2002 – Куманово 2. Станковиќ Петар Ниш – Ниш 3. Махмути Адријан Шкендија – Тетово 3. Ефремов Филип Штип – Штип

Кумите машки кадети -55 кг. 1. Рамадани Шкелќим Башкими 2002 – Куманово  2. Бајрами Усаме Форца – Скопје 3. Фетаи Ули Фати – Гостивар 3. Веселинов Драган Штип – Штип

Кумите машки сениори +75 кг. 1. Пешиќ Никола Ниш – Ниш

Кумите машки сениори -75 кг. 1. Стојменов Мартин Партизан – Кочани 2. Гавровски Дарко Цветан Димов – Скопје 3. Смаилагиќ Енес Цветан Димов – Скопје 3. Идризи Албион Шкендија – Тетово

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО