Три сребра за Осенсеи во Марибор

51

Натпреварувачите на Осенсеи од Штип освоија три сребрени медали на Меѓународниот џиу џицу турнир „Марибор опен“ во Марибор, Словенија.

Медалите ги освоија Јован Николиски, Димитри Радев и Данил Николиски.

„Можевме и повеќе да постигнеме, но можеби овој пат ни фалеше малку и спортска среќа“, вели тренерот Виктор Велинов и додава: „Честитки за прикажаните борби и за храброста која Јован И Димитри ја имаа да дојдат сами на турнир на 7 И 8 години, 1000 км далеку од дома. Секоја чест. Браво“!