Тревожни кадри покажуваат како Мухамед Али ги крева тупаниците за последен пат (ФОТО)

Muhamed ali faca

До овој момент необјавени слики на Мухамед Али ги откриваат мачните последици од над 30-годишната битка на американската боксерска легенда со Паркинсоновата болест. Тие се направени на крајот на март од британскиот фотограф Зинан Тешеира, кој бил поканет во домот на поранешниот светски шампион во Феникс со благослов на неговото семејство.

Muhamed ali portret 1

Али си отиде од овој свет во саботата на 74-годишна возраст, по 32-годишна борба со невродегенаративната болест.

Muhamed ali portret 2

На тревожените кадри Мухамед Али, кој во последните години не можеше да зборува и комуницира со околината, тоа го правеше со трепние и насмевка, ги крева тупаниците како вистински шампион.

Muhamed ali portret 3 pesnici

Muhamed ali portret 4

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО