Тренер во кик бокс тепа дете затоа што изгубило борба (ВИДЕО)

Неодамнешното видео кое кружи на социјалните мрежи покажува вознемирувачка сцена од тренер како тепа дете по меч.

Овој инцидент фрла сенка врз светот на спортот, сериозно преминувајќи ги границите на етиката и професионалноста. Видеото, кое брзо стана хит на социјалните мрежи, предизвика гнев кај гледачите и покрена прашања за одговорностите на тренерите во спортот.

Според изјавите на сведоците, тренерот се обложил со пари на исходот од мечот, додавајќи уште еден слој на несоодветност на неговите постапки. Зборовите „Темната страна каде борбите вклучуваат обложување“ објавени со видеото ги истакнуваат проблематичните аспекти на спортското коцкање.

Овој инцидент ги истакнува не само личните последици за младиот спортист, туку и пошироките импликации од обложувањето на интегритетот на спортското натпреварување.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arts Muaythai (@muaythai_arts)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО