Трајковски против Иваниќ, Стојановиќ слободен во 1.коло на Карате 1 Младинска лига

Витомир Трајковски во првото коло на Карате 1 Младинска лига во А Коруња, Шпанија, ќе се сретне со Миле Иваниќ од Босна и Херцеговина, а Стефан Стојановиќ е слободен.

Во моментов и во период од веќе две години Витомир Трајовски (–84 кг) е прворангиран на Светската ранг-листа, додека Стефан Стојановиќ е второрангиран во категоријата +84 кг.

Карате 1 Младинска лига:

-84 кг
Витомир Трајковски – Миле Иваниќ (БиХ)

+84 кг
Стефан Стојановиќ – Ерван Жадул (Блегија)/ Самуел Канизо Хуртадо (Шпанија)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО