Балканско полагање за појаси во реално аикидо во Кочани

Утре во Кочани ќе се одржи традиционалното балканско полагање за појаси во реално аикидо во организација на Аикидо федерацијата на Македонија и КРА Нико.

Полагањето ќе го води престедателот на федерацијата шихан  Ѓуро Илиќ (8 дан), како и домаќинот Николчо Гоцев (3 дан) од КРА Нико и Дејан Чавковски (5 дан).

Полагањето ќе се одржи во салата на ООУ „Никола Карев“ со почеток од 19 часот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО