Том Аспинал ќе побара совет од Леон Едвардс, кој ангажираше стручњак за спиење пред УФЦ 304

Том Аспинал сè уште се обидува да открие како ќе се бори на УФЦ 304.

Аспинал (14-3 ММА, 7-1 УФЦ) ја брани привремена титула во реваншот против Картис Блејдс (18-4 ММА, 13-4 УФЦ) во конасловната борба на 27 јули во Co-op лајв во Манчестер, Англија.

Аспинал постојано ја изразуваше својата загриженост за борбите среде ноќ, но планира да ги имитира методите на шампионот во полусредна категорија Леон Едвардс, кој ќе се пресмета со Белал Мухамед како предводник.

„Леон ангажираше стручњак за спиење“, изјави Аспинал за Тајтл спортс нетворк. „Знаев за тоа однапред бидејќи го познавам менаџерот на Леон, така што некако немав да што ставам на линија во мојот ум додека не разговарам со Леон за тоа што го прави.

Леон ми даде целосна слика за неговиот сон. Значи, во основа ќе го копирам Леон без да платам специјалист за спиење. Тоа е планот. Не сакам никому да платам, па само ќе земам совет од Леон и ќе следам што прави Леон“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО