Тодорова, Ризов и Леков на Светскиот кик бокс куп во Будимпешта

Македонија на Светскиот кик бокс куп во Будимпешта, Унгарија, утре и во недела ќе настапи со тројца натпреварувачи.

Познати се и притвиниците на нашите натпреварувачи:

лоу кик – сениори

-65 кг Миа Тодорова – Улијана Мишченко (Украинаа0

-57 кг Филип Ризов – Данил Сурхалов (Украина)/ Јакуб Пословски(Полска) во ½ полуфинале

лоу кик – постари јуниори

-71 кг Иле Леков – Владисав Сидорчук (Полска)

За СК се пријавени и Исмаел Туркер и Иван Кукуновски во лајт кик не е направено за нив.

На СК ќе настапат 1689 учесници од 45 држави од 288 клуба, односно 3084 натпреварувачи, бидејќи некои кикбоксери ќе настапат во повеќе дисциплини

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО