Тефејуз најуспешен на Државното првенство во борење за јуниори (ФОТО)

tfejuz-na-dp-juniori-2016

Екипата на БК Тефејуз е најсупешна на Државното јуниорско првенство со 28 поени, пред Лирија 21 и Бучим 9.

Борачите на Тефејуз освоија вкупно седум медали од кои 4 златни, 1 сребрен и 2 бронзени.

junori-borenje-dp-2016

Првенството се одржа во Скопје во спортската сала „Шабан Трстена“ во Чаир, а домаќин на првенството беше БК Лирија.

Резултати

55 кг

 1. Армин Идризи (Тефејуз)
 2. Теодор Темелкоски (7 Мај)
 3. Халит Османи (Лирија)

60 кг

 1. Елмедин Сејфулау (Лирија)
 2. Маријан Мимичкоски (7 Мај Леов)
 3. Бесар Љумнани (Лирија)

66 кг

 1. Ријад Реџепи (Лирија)
 2. Фати Вејсели (Лирија)
 3. Шаип Брава (Лирија)
 4. Абдул Кадир Мурати (Тефејуз)

74 кг

 1. Буњамин Нуиши (Тефејуз)
 2. Омер Сејфулаи (Студеничани)
 3. Беслим Муртезани (Студеничани)
 4. Јетмир Имеровски (Тефејуз)

84 кг

 1. Рамадан Мустафовски (Тефејуз)
 2. Столе Ефтимов (Спартак)
 3. Никола Петров (Бучим)
 4. Фиданчо Јованов (Бучим)

96 кг

 1. Кристијан Крстев (Бучим)
 2. Џелал Фетаи (Тефејуз)

120 кг

 1. Шукри Асани (Тефејуз)

 

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО